Plantaardige Olie

Extra Vierge
De meest prestigieuze en beste olijfolie is de Extra Virgen (op z’n Spaans) ofwel de Extra Vergine (de Italiaanse benaming) of Extra Vierge (Frans). Letterlijk betekent dit ‘extra maagdelijk’, in de zin van onaangeraakt, onbehandeld en dus puur natuur. Om zo te mogen heten, moet de olie aan strenge normen voldoen, met als belangrijkste criterium dat de zuurgraad onder de 0,8 procent ligt. Ter vergelijking: olijven die gezond aan de boom hangen, hebben een oliezuurpercentage dat lager is dan 0,5 procent. Dus wanneer de olijven voorzichtig behandeld worden tijdens en na het plukken en de olie zorgvuldig gemaakt wordt, blijft dit percentage zo laag. En heb je de beste kwaliteit olie die er is. Bovendien moet de olie van de eerste koude persing zijn

Biologische Extra Vierge olijfolie.
Onze biologische olijfolie is geproduceerd in de wereldberoemde regio Kalamata-Messinia in Griekenland, we gebruiken alleen de beste olijven van de Koroneiki regio. Het is een natuurlijk product, heeft een laag zuurtegraad van maar 0.3%-0.4% met een fruitige smaak en een rijke groene kleur. Deze rijke groene kleur is typisch voor de olijven die groeien in de Messinia regio en hebben een uitstekende smaak. We raden aan om het in alle soorten maaltijden te gebruiken om zo een verrukkelijke smaakbeleving te creëren.

Biologische Extra Vierge olijfolie met Basilicum , 250 ml.

Biologische Extra Vierge olijfolie met chili peper, 250 ml.

Biologische Extra Vierge olijfolie met knoflook , 250 ml.

Biologische Extra Vierge olijfolie, leverbaar in 500 ml en 750 ml

Biologische Extra Vierge olijfolie met truffel, 250 ml.

Olijfolie op z'n best
Olijfolie is er in meerdere soorten en maten. Wist je dat je voor een liter olijfolie wel vijf kilo olijven moet persen? Gebruik de olie daarom op zijn best. De extra vierge variant komt op de volgende manieren het beste tot z’n recht.
Doen:
Dippen! Dip brood in extra vierge olijfolie in een schaaltje met zout en peper. Meer heb je niet nodig.

Gebruik extra vierge olijfolie als smaakmaker in soep, salade, saus en pasta.

Laat je biefstuk na het bakken, rusten in extra vierge olijfolie. Extra smaak!

En extra vierge olijfolie gebruik je natuurlijk in dressings.

Liever niet:
Bak je vlees liever niet in extra vierge olijfolie. Gebruik voor bakken de gewone olijfolie of een andere reukloze olie, zoals zonnebloemolie. Frituren gaat al helemaal lastig met olijfolie, omdat je de olie niet tot zo’n hoge temperatuur kan verhitten.